КАНОН АНДРЕЯ КРИТСКОГО В ЧЕТВЕРГ ПЯТОЙ СЕДМИЦЫ ТЕКСТ СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО

Хотя я и согрешил, Спаситель, но знаю, что Ты человеколюбив; наказываешь с состраданием и милуешь с любовью, взираешь на плачущего и спешишь, как Отец, призвать блудного. C Перепечатка материалов возможна только с письменного согласия администрации сайта. Погребох образ Твой и растлих заповедь Твою, вся помрачися доброта, и страстьми угасися, Спасе, свеща. Приклоньшися Христовым Божественным законом, к Сему приступила еси, сладостей неудержимая стремления оставивши, и всякую добродетель всеблагоговейно, яко едину, исправила еси. Хананею и аз подражая, помилуй мя, вопию, Сыне Давидов; касаюся края ризы, яко кровоточивая, плачу, яко Марфа и Мария над Лазарем. Иова на гноищи слышавши, о душе моя, оправдавшагося, того мужеству не поревновала еси, твердаго не имела еси предложения во всех, яже веси, и имиже искусилася еси, но явилася еси нетерпелива.

Добавил: Kazik
Размер: 65.5 Mb
Скачали: 81157
Формат: ZIP архив

Сообщить об опечатке

Услыша пророк пришествие Твое, Господи, и убояся, яко хощеши от Девы седммцы и человеком явитися, и глаголаше: Видим, видим человеколюбие, о душе, Бога и Владыки; сего ради прежде конца тому со слезами припадем вопиюще: Приближается, душе, конец, приближается, и нерадиши, ни готовишися, время сокращается, востани, близ при дверех Судия. Я согрешил, жил в беззакониях и нарушил заповедь Твою, ибо я рожден в грехах и к язвам своим приложил еще раны, но Сам Ты помилуй меня, как Милосердный Боже отцов.

П лавающаго в пучине погибели и в погружении уже бывша Твоею десницею, якоже Петра, Господи, спаси мя. Испытай, душе, и смотряй, якоже Иисус Навин, обетования землю, какова есть, и вселися в ню благозаконием.

В четверг пятой седмицы Великого Поста

Б критскогт жительство в плоти преходящи, благодать, преподобная, к Богу велию воистину прияла еси, верно о чтущих тя предстательствуй. Иже бо Един Лицем, сугубыми исповедуется естествы. Яко Моисей великий египтянина, ума уязвивши окаянная, не убила еси, душе; и како вселишися, глаголи, в пустыню страстей покаянием? Судия уже близко — при дверях; время жизни проходит, как сновиденье, как цвет.

  СВЕТЛАНА ГОЛОВЬЕВА СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО

Агнче Божий, вземляй грехи всех, возми бремя от мене тяжкое греховное, и яко благоутробен, даждь ми слезы умиления. Умилосердися, спаси мя, Сыне Давидов, помилуй, беснующияся словом исцеливый, глас же благоутробный, яко разбойнику, мне рцы: Утроба Твоя Бога нам роди, воображенна по нам: Яко разбойник вопию Ти: Вольная, Спасе, андрря невольная прегрешения моя, явленная и сокровенная и ведомая и неведомая, вся простив, яко Бог, очисти и спаси мя.

В нощи житие мое преидох присно, тьма бо бысть, и глубока мне мгла, анюрея греха, но яко дне сына, Спасе, покажи мя.

Возопивши к Пречистей Богоматери, первее отринула еси неистовство страстей, нужно стужающих, и посрамила еси врага запеншаго. Нерассудителен твой выбор, душа, как у древнего Израиля, ибо ты безрассудно предпочла Божественной манне каоон пресыщение страстями.

Великий покаянный канон преподобного Андрея Критского. В четверг первой седмицы Великого поста

Сластьми влеком страстей своих, китского, увы мне, рачитель премудрости, рачитель блудных жен и странен от Бога: Погребох перваго образа доброту, Спасе, страстьми, юже, яко иногда драхму, взыскав, обрящи. Обложен есмь одеянием студа, якоже листвием смоковным, во обличение моих самовластных страстей.

Ты, душа, добровольно вместила преступления Манассии, поставив вместо идолов страсти и умножив мерзости; но усердно подражай и его покаянию с чувством умиления 4 Цар.

Очисти, якоже мытарь вопию Ти, Спасе, очисти мя: Вонми, небо, и возглаголю, земле внушай глас, кающийся к Богу и воспевающий Его. Яко удари Моисей, раб Твой, жезлом камень, образно животворивая ребра Твоя прообразоваше, из нихже вси питие жизни, Спасе, почерпаем.

Высокомерен я ныне на словах, дерзок и в сердце, напрасно и тщетно; не осуди меня с фарисеем, но даруй мне смирение мытаря и к нему причисли, Один Милосердный и Правосудный. Великих безместий андреф глубину низведшися, неодержима была еси, но востекла еси помыслом лучшим к крайней деяньми яве добродетели преславно, ангельское естество, Марие, удививши. Богатство мое, Спасе, изнурив в блуде, пуст есмь плодов благочестивых, алчен же зову: Не вниди со мною в суд, нося моя деяния, словеса четврг и исправляя стремления.

  ЕЛЕНА МИНЬКИНА ЧАША СОЛОМОНА СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО

Великий канон Андрея Критского, читаемый в среду пятой седмицы Великого поста | Молитвослов

Ты веси моя тайная, Едине Спасе. Погребох образ Твой и растлих заповедь Твою, вся помрачися доброта, и страстьми угасися, Спасе, свеща.

Увлекшись сластолюбивыми страстями, осквернился, увы, ревнитель премудрости, возлюбив нечестивых женщин и отчуждившись от Бога; ему, душа, ты сама подражала в уме постыдным сладострастием. Что же должен претерпеть я, всегда отвергающий Твои животворные повеления? Сластьми влеком страстей своих, оскверняшеся, увы мне, рачитель премудрости, рачитель блудных жен, и странен от Бога; егоже ты подражала еси умом, о критсконо, сладострастьми скверными.

Аще бабы слышала еси, убивающыя иногда безвозрастное мужеское, душе окаянная, целомудрия деяние, ныне, яко великий Моисей, сси премудрость. Темже зову Ти, Спасе: Превзойдя Каиново убийство, сознательным произволением, через оживление греховной плоти, я сделался убийцею души, вооружившись против нее злыми моими делами.